GILI AIR / LOMBOK

meri1meri2meri3meri4Otettiin meidän homestayn ihanalta (lähemmäs) sata-vuotiaalta omistaja-pariskunnalta kyyditykset Lombokille ja takaisin. Vietettiin siis Senggigissä kaksi yötä ja Gili Airilla seuraavat. Me ihastuttiin Tipusen kanssa saareen ihan possuna. Se hiljaisuus, kun ympärillä ei kulje ollenkaan moottoriajoneuvoja.. Balin jälkeen se ihan humisee korvissa.

Ilman kenkiä aamusta iltaan tekee ihmeitä, polkupyörä jalkojen alla vielä enemmän. Saari on abauttiarallaa 15 neliökilometriä, joten pikaisen tutkimusmatkan joka kolkkaan kerkee tekemään hyvin muutamassa päivässä. En suosittele ehkäpä niinkään sataman puoleisen rannan tuntumassa olevia ravintoloita. Ruoka oli vähän tylsää, ylihinnoiteltua ja tarjoilu aikamoisen hidasta. Napattiinkin siis mielummin paikallisesta raflasta safkat mukaan alle kahdella eurolla. Jos hurjaks ois heittäytynyt, niin ympäri saarta kävelevän Lombokilaisen naisen korista ois saanut 70 sentillä riisiä ja kanaa ihan lämpimänä. Ehkä ens kerralla, ehkä.

Jos tänne saarelle, viereisille Gili Menolle tai Gili Trawanganille aikoo suunnata, niin takaan ettei taikasienien törmäämiseen voi välttyä. Taikaa kokeilemaan haluaville tiedoksi, että kymmenellä eurolla saat takuulla maailman kaikki värit ja äänet käyttöön muutamaks tunniks. Tai niin meille ainakin muut turistit kehuskeli haha. Me kuitenkin jättäydyttiin luonnontuotteista, juotiin valkkaria riippukeinuissa keinuen ja tutkailtiin tähtitaivasta ukkosen riehuessa horisontissa. Aika hienoimpia kokemuksia siinä samalla merta tuoksutellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s