TAKAISIN KOTIIN

2

Tänään 27.2.2017 on viimeinen päivä Aasiassa, tai siis täällä pallon toisella puolella. Takana on melkein seitsemän kuukautta ja sen kyllä huomaa olotilasta, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vaikea päästää irti tästä eletystä elämästä ja palata takaisin arjen keskelle. Haluan, mutta en halua. Oon väsynyt, pyörryttää, nukuttaa, en jaksa, en halua. On vähän epätodellinen olo koko ajan.

8

Vaikka oonkin toitottanut päivittäin koti-ikävääni, niin kyllä tää silti on pirunmoisen pelottavaa palata siihen samaan elämään. Ehkäpä juuri se, että kotona mulla ei ole duunia, harrastuksia tai oikein edes omaa asuntoa. Mihis mää oikein palaan? Mitä mä siellä teen ja miten saan aikani kulumaan, kun ei kylmäallergian takia oikein ulkonakaan pysty Balin tavoin viettämään aikaa. No onneks on muutamia virikkeitä jo tulilla, joten luulen että ensimmäiset viikot menee kahvikuppien ja tietokoneen halailussa. Ehkäpä niin.

3

Tottakai kuukausien jälkeen menee myös hetki aikaa, kun ravailee eri mestoissa hoitelemassa asioita. Menee aikaa, että kiertää halaamassa maailman rakkaimpia ystäviä. Menee aikaa tottua taas siihen kaikkeen suomalaisuuteen. Menee aikaa tottua kenkiin ja paksuihin vaatteisiin. Menee paljon aikaa tottua kaikkeen. Menee aikaa ettiä duunia ja kotia.

Pitää onneksi myös tehdä paljon asioita, jotta tuleva kotikolonen tulee näyttämään omalta kodilta. Pääsen pinnatuolien kimppuun – hiomaan ja maalaamaan. Pääsen etsimään ruokapöytää ja entisöimään kotijuttuja. Ihan kiva, että oikeasti on monta rautaa tulessa heti Suomeen päästyä.. mutta se Varkauteen paluu hieman pelottaa. Että ei vaan vetäis ihan veteläks ja laiskaks.

6

Ja sittenkö.. Sittenkö ei pääse enää ajelemaan skootterilla? Sittenkö pitää ajella oikealla puolella liikenteessä, ei enää tingitä hinnoista tai makseta ruuasta alle paria euroa? Eikö enää voi höpötellä tuntemattomien kanssa ja kertoa mistä on kotoisin? Eikö voi ihan muuten vaan hymyillä jollekin tyypille, kun vaan sattuu hymyilyttämään?

5

Eikö oo vähän hölmöä, että ihmismieli voi miettiä niin monta tyhmää ja turhaa asiaa? Tai vaikkakin asioissa olisi pointtia ja järkeä, niin eikö joskus olis helpompaa olla vaan. Olla miettimättä. Mistä sen semmosen taidon oppis?

Tsirp. Otan nyt lasin viiniä, pakkaan rinkan valmiiksi ja alan kattomaan netflixiä. Vika ilta KL:ssa, lämmössä ja Aasiassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s