TUKAN PESU RUISJAUHOILLA

kasvot

 
En voi sanoa itseäni ituhipiksi, vaikka moni ympärillä olevista tyypeistä sen tekeekin. Mulla on kuitenkin kauneudenhoitotuotteiden suhteen selkeät linjat, enkä ole iholleni vuoden 2009 jälkeen laittanut mitään ylimääräistä. En meikkivoidetta, kaupan puhdistusaineita, tai mitään muutakaan minkä sisällysluettelossa on sanoja, joita en tunnista. Naaman olen meikannut mineraalimeikeillä ja kasvot pessyt koko pienen ikäni kookosöljyllä – hiuksetkin peseytyy nykyisin ruisjauhoilla. Haha, kyllä vain.  Myös kasvonaamioon löytyy keittiön kaapista usein kaikki tarvittava. Sitruuna, hunaja ja yrtit on oikein oiva yhdistelmä. Ainakin omilla kasvoilla. En ole ikinä ollut se tyyppi, joka laittaa kaikkiin näihin edellämainittuihin asioihin paljon rahaa. Meni vuosia, etten käyttänyt edes hoitoainetta. Pesin hiukset sillä shampoolla tai saippualla mikä sattui käteen osumaan, ja öljysin paljon kookosöljyllä – ihoa, hiuksia ja sisäisesti nautittuna itseäni myös.

Pari vuotta taaksepäin, kun olin muuttanut Helsinkiin ja luopunut porukoiden saunassa käydyistä jääkylmistä suihkusta, vaihtui omassa yksiössä otetut suihkut erittäin kuumiksi. Saatoin välillä laittaa veden niin kuumalle, kuin hana vain antoi. Hiukset alkoivat haurastumaan, ohenemaan ja kasvu pysähtyi. Tiesin koko ajan, että veden lämpötila vaikuttaa tähän kaikkeen, mutta koska oon vilukissa, en pystynyt peseytymään kylmemmässä. Australiaan lähtiessä päätin (nyt melkein 9 kuukautta sitten) lopettaa shampoon. Otin käyttöön ruokasoodan ja kananmunan. Ihan vain siksi, koska hiusten kunto alkoi ärsyttämään. Pesin tukkaa abauttiarallaa kerran viikkoon, ihan niinkuin tälläkin hetkellä teen. Ruokasoodan pH-arvo on kuitenkin paljon rajumpi kuin mitä se on ruisjauhoissa, joten kun Suomeen palatessa, otin käyttöön ruispesut.

Moni kyselee, että eikö tukka jää likaiseksi? Miten saan kaiken rasvan ja lian pois? Jos niin tekisi, olisi käytössä varmastikin vielä epätoivoisesti shampoo. Nyt tukka kiiltää, voi paljon paremmin ja näyttääkin paljon terveemmältä.

 

Advertisements

2 thoughts on “TUKAN PESU RUISJAUHOILLA

  1. Pystyispä itsekin! Yritin käyttää jotain luonnonkosmetiikan palashampoota, mutta tukka oli yhtä liimaa sen jälkeen. Kuukauden sinnittelyn jälkeen palasin normaaliin shampooseen. En oo edes tavan shampoista löytänyt mitään. mikä täysin auttaa mun päänahan ongelmiin. Hiukset pitää pestä joka päivä ja on muuten aika rasittavaa. Jos en pese, menee ihan mahdottomaan kuntoon. Äh.

    Like

    • Käytätkö hoitoainetta? Itsellä varmaan helpotti shampoon lopettamisessa se, etten ollut käyttänyt hoitoainetta vuosiin. Aina välillä pienesti latvoihin, mutta sitäkin erittäin harvoin. Jos jättää hoitoaineen pikku hiljaa pois, pesee tukkansa joka toinen päivä ja sen jälkeen kokeilet jotain luonnollisempia vaihtoehtoja? Mulle shampoon jättäminen oli tosi helppoa, mutta kuulemma monelle aika haastavaa :-D Tsemppiä!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s